The items disappear

Become part of a great team that has nothing less as its goal than to be the world's best game server provider. Keep facing new, challenging and exciting tasks at a company that values your opinion.


open positions @ Nitrado
  • Hi !

    I have buy a server this week on xbox one for play with my friend and i have modified some parameters (auto unlock engrams, xp, taming speed), but when we connect the next day all items created are disappear. I try to put items in dinos, in box or mortar but it's the same. We only have the ressources harvestabled.

    Would anyone have solution?


    I join my "GameUserSetting.ini" maybe the problems come from there.


    [/Script/ShooterGame.ShooterGameUserSettings]

    MasterAudioVolume=1.000000

    MusicAudioVolume=1.000000

    SFXAudioVolume=1.000000

    CameraShakeScale=1.000000

    bFirstPersonRiding=False

    bThirdPersonPlayer=False

    bShowStatusNotificationMessages=True

    TrueSkyQuality=0.270000

    FOVMultiplier=1.000000

    GroundClutterDensity=1.000000

    bFilmGrain=False

    bMotionBlur=True

    bUseDFAO=True

    bUseSSAO=True

    bShowChatBox=True

    bCameraViewBob=True

    bInvertLookY=False

    bFloatingNames=True

    bChatBubbles=True

    bJoinNotifications=False

    bCraftablesShowAllItems=True

    LookLeftRightSensitivity=1.000000

    LookUpDownSensitivity=1.000000

    GraphicsQuality=2

    ActiveLingeringWorldTiles=10

    bUseVSync=False

    ResolutionSizeX=1280

    ResolutionSizeY=720

    LastUserConfirmedResolutionSizeX=1280

    LastUserConfirmedResolutionSizeY=720

    WindowPosX=-1

    WindowPosY=-1

    bUseDesktopResolutionForFullscreen=False

    FullscreenMode=2

    LastConfirmedFullscreenMode=2

    Version=5


    [ScalabilityGroups]

    sg.ResolutionQuality=100

    sg.ViewDistanceQuality=3

    sg.AntiAliasingQuality=3

    sg.ShadowQuality=3

    sg.PostProcessQuality=3

    sg.TextureQuality=3

    sg.EffectsQuality=3

    sg.TrueSkyQuality=3

    sg.GroundClutterQuality=3

    sg.IBLQuality=1

    sg.HeightFieldShadowQuality=3


    [SessionSettings]

    SessionName=[EU] Shouter's world


    [/Script/Engine.GameSession]

    MaxPlayers=10


    [ServerSettings]

    ServerAdminPassword=*****

    ServerPassword=*****

    ClampResourceHarvestDamage=false

    MaxPersonalTamedDinos=400

    BanListURL=

    AutoSavePeriodMinutes=15.000000

    ShowMapPlayerLocation=True

    ServerHardcore=False

    GlobalVoiceChat=False

    ProximityChat=False

    AllowThirdPersonPlayer=true

    AlwaysNotifyPlayerLeft=False

    DontAlwaysNotifyPlayerJoined=True

    ServerPVE=False

    ServerCrosshair=true

    ServerForceNoHUD=False

    NoTributeDownloads=False

    DifficultyOffset=5

    DisableStructureDecayPvE=False

    AllowFlyerCarryPvE=False

    NewMaxStructuresInRange=1300

    EnablePvPGamma=False

    DisableDinoDecayPvE=False

    PvEDinoDecayPeriodMultiplier=1.0

    DisablePvEGamma=False

    ForceAllStructureLocking=False

    AutoDestroyOldStructuresMultiplier=1.0

    bJoinNotifications=False

    bShowStatusNotificationMessages=False

    PerPlatformMaxStructuresMultiplier=1.0

    AllowCaveBuildingPvE=False

    OnlyDecayUnsnappedCoreStructures=False

    TribeNameChangeCooldown=15

    AllowHideDamageSourceFromLogs=True

    RandomSupplyCratePoints=False

    DisableWeatherFog=False

    AdminLogging=False

    FastDecayUnsnappedCoreStructures=True

    OverrideStructurePlatformPrevention=True

    PreventOfflinePvP=True

    AllowAnyoneBabyImprintCuddle=True

    DisableImprintDinoBuff=True

    PvPDinoDecay=True

    OnlyAutoDestroyCoreStructures=True

    ClampItemSpoilingTimes=False

    AutoDestroyDecayedDinos=False

    PreventTribeAlliances=True

    RCONEnabled=True

    RCONPort=15305

    PreventOfflinePvPInterval=800.000000

    TheMaxStructuresInRange=4500.000000

    OxygenSwimSpeedStatMultiplier=1.000000

    StructurePreventResourceRadiusMultiplier=1.000000

    PlatformSaddleBuildAreaBoundsMultiplier=1.000000

    StructurePickupTimeAfterPlacement=30.000000

    StructurePickupHoldDuration=0.500000

    AllowIntegratedSPlusStructures=True

    RaidDinoCharacterFoodDrainMultiplier=1.000000

    KickIdlePlayersPeriod=3600.000000

    MaxTamedDinos=5000.000000

    ItemStackSizeMultiplier=5.000000

    RCONServerGameLogBuffer=1000.000000

    AllowRaidDinoFeeding=True

    EnableExtraStructurePreventionVolumes=True

    ShowFloatingDamageText=True

    PreventSpawnAnimations=False

    CrossARKAllowForeignDinoDownloads=False

    PreventDiseases=False

    NonPermanentDiseases=True

    TribeLogDestroyedEnemyStructures=False

    PvEAllowStructuresAtSupplyDrops=False

    UseOptimizedHarvestingHealth=False

    AllowMultipleAttachedC4=False

    AllowFlyingStaminaRecovery=False

    AllowHitMarkers=True

    DestroyUnconnectedWaterPipes=False

    PreventDownloadSurvivors=False

    PreventDownloadItems=False

    PreventDownloadDinos=False

    PreventUploadSurvivors=False

    PreventUploadItems=False

    PreventUploadDinos=False

    AllowCrateSpawnsOnTopOfStructures=False

    NightTimeSpeedScale=3

    StructureResistanceMultiplier=0

    TamingSpeedMultiplier=50

    HarvestAmountMultiplier=2

    ResourcesRespawnPeriodMultiplier=0.5

    DinoCountMultiplier=1.5

    PvPStructureDecay=True


    [MessageOfTheDay]

    Message=This ARK is hosted by nitrado.net

    Duration=5

  • Hello.


    Do you happen to have these two codes anyplace else under your ini settings. They are for auto unlocking engrams. The second one was causing my engrams to not show up and also for anything I made or had in my inventory to disappear.


    bautounlockengrams=true

    bOnlyAllowSpecifiedEngrams=true


    These usually are added under the engine setting and then in custom game ini settings.

    This would NOT be on expert as well.

  • Thank you for your reply.


    Yes I have this two codes in my Game.ini and with your explanations, I changed "bOnlyAllowSpecifiedEngrams=true" to "bOnlyAllowSpecifiedEngrams=false". I have restart the server and this seems to work. I don't lost items after disconnect and restart the server.


    Thank you for your help.

  • Thank you for your reply.


    Yes I have this two codes in my Game.ini and with your explanations, I changed "bOnlyAllowSpecifiedEngrams=true" to "bOnlyAllowSpecifiedEngrams=false". I have restart the server and this seems to work. I don't lost items after disconnect and restart the server.


    Thank you for your help.

    Nice!! Glad that fixed it. Keep me updated if it still happens

  • Hey I am havign the same problem i did what you told him to do and it still doesnt work any suggestions?