Automated Task Not Restarting the Server

Nitrado now has an official Discord server to bring communities, friends and other gamers together!
Join the Nitrado Community Discord now and share your experiences and knowledge with others!

Click here to go to the Discord Server!
  • My automated tasks have been working fine, but today I noticed that it hasn't restarted my server, missing three restarts. I haven't changed anything so I'm confused as to what it could be. Deleting then redoing them is not an option as it takes ages to get an acceptable restart time (there's a weird system where it doesn't assign you the time you want, but randomly selects a time in a timeframe of 10 minutes. I need it to be as close to the hour as possible, and I've got them to within two minutes of the hour. I'm not prepared to give those slots up!)

  • Hello!

    Please make sure the restarts are set either via the messages.xml or via the Automated Tasks tool. Only one of these ways to set restarts should be used. So kindly choose which option is the best for you, stop your server and disable the restarts set via the other option.

    Please let us know if that doesn't help, we will investigate further.

  • I have a PS server that also the automated tasks stopped working today and missed a days worth of restarts. I did redo them as to troubleshoot and still did not work. I did open a ticket and we will see what happens with that. I only have the automated task selected. The messages xml never worked for me correctly.

  • Hello!

    Please make sure the restarts are set either via the messages.xml or via the Automated Tasks tool. Only one of these ways to set restarts should be used. So kindly choose which option is the best for you, stop your server and disable the restarts set via the other option.

    Please let us know if that doesn't help, we will investigate further.

    I'm not sure where you got that impression. I didn't mention using messages.xml. Please stick to the problem: Automated restarts are still not working.

  • Hello!

    Please make sure the restarts are set either via the messages.xml or via the Automated Tasks tool. Only one of these ways to set restarts should be used. So kindly choose which option is the best for you, stop your server and disable the restarts set via the other option.

    Please let us know if that doesn't help, we will investigate further.

    I'm not sure where you got that impression. I didn't mention using messages.xml. Please stick to the problem: Automated restarts are still not working.


    Thank you, we will investigate further and get back to you as soon as possible, the issue might be from our side.

  • Thank you for bringing this to our attention!

    The issue indeed is happening on some DayZ Xbox servers. We are working on resolving it, however, you are welcome to submit a ticket to help us investigate and have a quicker update on the progress: 0.how_to_write_a_good_support_ticket


    Thank you for your understanding.