Server issues

Nitrado now has an official Discord server to bring communities, friends and other gamers together!
Join the Nitrado Community Discord now and share your experiences and knowledge with others!

Click here to go to the Discord Server!
  • Hello everyone,


    I recently rented a server and when I put the IP address into steam it always says the server is not responding. I've restarted the server many times and still get the same message when trying to add it to my favorites. Any suggestions on how to solve this issue?


    So every time I modify a bunch of ini settings in expert mode (like 700+ lines of code) my server becomes unavailable in Ark even though Nitrado says it's online. Because I have the basic rental server does this limit the amount of ini settings that I can edit?


    Ok so my server was running just fine before I added some INI changes and now when I try to get on it, it shows up as not responding. Here are the INI settings that I added. Maybe there's something wrong with how I entered them?


    [StructuresPlus]

    ForgeSlotCount=50

    ForgeCraftingSpeed=15

    SPlusCraftingStationSlotCount=500

    SPlusCraftingStationSpeed=15

    MortarAndPestleSlotCount=25

    MortarAndPestleSpeed=15

    FabricatorSlotCount=500

    FabricatorCraftingSpeed=15

    IndustrialForgeSlotCount=100

    IndustrialForgeCraftingSpeed=20

    HatcherySlotCount=150

    GeneratorSlotCount=10

    IndustrialCookerSlotCount=100

    IndustrialCookerCraftingSpeed=20

    GrinderSlotCount=300

    GrinderCraftingSpeed=20

    ChemistryBenchSlotCount=100

    ChemistryBenchCraftingSpeed=20

    SmithySlotCount=500

    SmithyCraftingSpeed=15

    VaultSlotCount=500

    ReplicatorSlotCount=500

    ReplicatorCraftingSpeed=20